Mørke vegger på soverom, Hvordan dekorere?

Sist oppdatert for av boligmann

mørke vegger på soverom 1

Mørke vegger på soverom

Hvordan dekorere mørke vegger på soverom? Det er absolutt ingenting galt med hvite, pastell- eller neutrale vegger, men hvis du spiller det trygt, bare fordi du frykter mørk maling, vil du slå soverommet til en hule, ikke bekymre deg. Uansett hvor mørkt du går, kan du fortsatt ha et soverom som er luftig, glamorøst, moderne … uansett hvilken stil du liker best. Hemmeligheten er å balansere sterk farge mot resten av rommet.

En ting du vil merke i omtrent hvert mørke vegger på soverom, som det nydelige gråmurerte rommet som er omtalt her, er et hvitt tak. Dette forhindrer en lukket, huleaktig atmosfære, og bidrar til å opprettholde en luftig følelse gjennom hele rommet. Ditto for lys gulv, enten teppe eller tre.

Sjokoladebrun

mørke vegger på soverom 2

Selv om det kan virke counterintuitive, kan mørke vegger, når de gjøres riktig, faktisk få et lite rom til å bli større. Det er fordi mørke farger visuelt avtar, lurer øynene på å se veggene så lengre unna enn de egentlig er. Sjekk ut de sjokoladebrune veggene i soverommet her (malingfargen er Chocolate Candy av Benjamin Moore.) Selv om dette rommet er lite, føles det ikke slik, takket være den rike, varme maling, det hvite taket og sengetøyet, og det iøynefallende, men uendelige mønsteret på teppet og skammen. I tillegg holder paletten begrenset til bare to farger en følelse av luftig enkelhet.

Mørk lilla

mørke vegger på soverom - Mørk lilla

Hvis du liker litt drama og et snev av moderne stil i innredningen, er det mørke vegger på soverom vegger på soverom vegger i en uventet farge som den fiolette lilla som vises her – det er perfekt bakteppe. Se på hvordan de rene linjene i den hvite metaldeltakken legger seg mot den lilla malingen, mens skuddene på mønsteret på kunstverket og shams gir akkurat nok kontrast for å holde ting hoppende. Ved å bruke rikelig med hvitt i et mørkt vegger rom, forhindrer klaustrofobi, mens berøringer av glans (legg merke til det høyglansete tregulvet her) sprette lys rundt plassen for en luftig følelse.

Svart

svart mørke vegger på soverom

Tenk den mørkeste fargen på alt er bare for vampyrer eller goth? Ikke når du gjør svart riktig, som i det nydelige soverommet som vises her. Det er ikke nødvendig å la en mørk veggfarge dukkehull dekorere stilen din. Mens glamorøs innredning har oftest en kremaktig, drømmende palett med lette nøytraler eller pasteller, tar svarte mørke vegger på soverom det på helt nytt nivå. Og det er absolutt ingenting deprimerende eller dystert om et rom fylt med fabelaktig tekstur, metalliske aksenter, utsmykkede belysning og lunefullt, som sebrafiguren på stolen. Dette er sterk farge gjort riktig.

Mørkerød

mørkerod svart mørke vegger på soverom

Mens lyse røde vegger er typisk for stimulerende for soverommet, dempet nyanser av rødt, som burgunder eller vinen vist her (denne fargen er Rookwood Dark Red fra Sherwin-Williams), er like dramatiske, men gir deg mulighet til å sove om natten . Du kan opp spenningsfaktoren med noen få berøringer av lyse farger for å spille opp de sterke veggene, men hold den under kontroll ved å begrense disse aksentene til et par stykker kunstverk eller sengetøy. En funky takarmatur er en annen måte å balansere styrken på mørke vegger.

Mørkegrå

mørkegrå vegger på soverom

Hvis du virkelig vil ha et galleri av kunstverk som skal popes, må du lagre det med mørk maling i stedet for hvit eller en myk nyanse. Hvis du vil at hele rommet ditt skal dukke opp, fortsett å fortsette med massevis av metallisk skinn spredt over hele rommet, et frodig faux-fur kaste-teppe, en overdådig fløyelbetrukket seng og en celestialt inspirert lysarmatur som den som vises her. Selv om det er sant at mørkegrå vegger ofte finnes i minimalistiske eller andre moderne dekorative temaer, er det ikke noe minimal om rommet vist her. Helt fantastisk.

Marinen

marinnen mørke vegger på soverom

Hvis du bestemmer deg for å bli mørk på soveromsmuren din, men ikke vil ha en spesielt moderne følelse, velger du naturlig eller malt tremøbler i stedet for metall, plast eller speilbiter. Det tradisjonelle utseendet på tre balanserer den moderne stemningen med dristig maling, slik at det generelle utseendet er varmt og vennlig, i motsetning til elegant og moderne. Men tradisjonelle møbler trenger ikke å bety kjedelig eller gammeldags stil. For bevis, sjekk ut soverommet som er vist her, med sine marineblå vegger (malingsfargen er Gentleman’s Grey fra Benjamin Moore). Solbrent speilet, mønstrede gardiner og ujevn lysarmatur legger til mange dagens følelser til et ellers tradisjonelt soverom.

Mørk grønn

Mørk grønn mørke vegger på soverom

Sjekk etter mer grønt soverom

Ønsker du å legge til noen krydder til et ellers fint men ingenting-spesielt soverom eller gjesterom? Løsningen er like enkelt som en gallon mørk maling i favorittfarget. Dette rommet har rikelig med land sjarm, ingen tvil om det. Men tenk det uten de sterke grønne veggene: søt, men mangler “wow!” Den dristige farge inspirerer. Hvis du vil ha det mest pyntende bandet for pengene dine, er det vanskelig å matche effekten av et friskt lag med mørk farge. Match den til sengetøy eller et kunstverk, og du kan ikke gå galt.

https://www.thespruce.com/how-to-decorate-with-dark-bedroom-walls-350799