Moderne hus med takterrasse, Trehusdekorasjon

Sist oppdatert for av boligmann

Tenk deg et moderne hus med takterrasse og trehus i en solfylt furuskogskog. Det var visjonskunstneren Alejandra Redo tryllet da hun først kom til en bakkebygge i Guadalajara, Mexico, hvor en ung familie bygde en aerie som syntes å flyte blant trærne. Huset på to plan ble omhyggelig bygget på en skråning med utsikt over en grunne, bortgjemt dal.

Moderne hus med takterrasse 2

Moderne hus med takterrasse på to nivåer av stål og glass har belegg av betong, sink og valnøtt.

Arbeidet med Mexico City-arkitektene Imanol Legorreta og Pablo Sepúlveda var eierne involvert i alle detaljer i planleggingen av stål-, glass- og trekonstruksjonen. “De visste nøyaktig hva de ville, og hvordan de ønsket det,” sier Sepúlveda.

Huset på 6.500 kvadratmeter var designet for å være åpent for Guadalajaras velvillige klima. – Lyset vi har er fantastisk, sier Sepúlveda, men det kan være en utfordring å kontrollere det. “Du må være forsiktig med mengden lys du legger inn i et prosjekt.”

Moderne hus med takterrasse 3

En vertikal hage og en stålinnrammet vannlilje dam ved landskapsdesigneren Juan Montaño ved inngangen.

Ektemannen og kone valgte Redo, en gammel familievenn, til å dekorere huset ved Legorretas forslag. De besøkte sitt hjem i Mexico City (kjennetegnet i ELLE DECOR, november 2013) og ble entranced av hennes opprørende følelse av farge og mønster. “Det var derfor vi tenkte på Alejandra, fordi huset hennes ikke er moderne,” sier kone. “Vi ønsket å gjøre vårt moderne rom koselig og varm.”

Moderne hus med takterrasse 4

Kjøkkenskapet, ventilasjonshetten og bordet er av Boffi, benken er Caesarstone, vaskebeslagene er av Dornbracht, sortimentet er av Wolf, og ovner er av Miele.

Men den slanke arkitekturen i deres hjem krevde en mindre lunefull tilnærming enn Redo’s. «Ditt hus skal bli veldig rent,» husker hun å fortelle paret. “Dette hjemmet handler om design. Du må virkelig tenke på hvert stykke.”

Ankommer tidlig i prosjektet ga Redo tid til å begynne å samle gjenstander, selv før hun visste hvor hun ville sette dem. Hennes aller første kjøp var en midcentury svart og gull bordlampe av Arturo Pani, bror til den meksikanske modernistiske arkitekten Mario Pani. Hun gjorde det til midtpunktet i stuen og “jobbet derfra.” Huset av stål og glass har tosidige moderne hus med takterrasse av betong, sink og valnøtt.

Moderne hus med takterrasse 5

I stuen er sofaen, ottomanen og stolene av Maxalto, og cocktailbordet og det sirkulære sidebordet er av B & B Italia. Pianoet er av Blüthner, og sidebordet mellom stolene er av Vitra; Taket er panelt i valnøtt, veggen bak sofaen er kledd i stål, og teppet er en antikk persisk.

Hun valgte et dempet fargevalg som dekker stuenes sofaer og ottoman i en dyp grå velour som ser nesten blåbær i lyset. To røde fløyelstoler legger varme til komposisjonen, ekko de varme nyansene i det antikke persiske teppet. Redo sin signatur kjærlighet til meksikanske stoffer er overalt: i sjalene, kalt rebozos, som hun gardiner over møbler og i puter har hun laget av lokale tekstiler.

Når barna kommer tilbake fra skolen på ukedager ettermiddag, spiser familien på fire en sen meksikansk lunsj i spisesalen, som ligger i tilknytning til stue og vender mot en løvhytte. Roms meksikanske valnøttpanel legger varme til den kule stålstrukturen og marmorflatene.

Moderne hus med takterrasse 1

Et tre krysser taket og gulvet i inngangen, som har en Louis XV-stilkonsoll og et kunstverk av Leslie Sardinias. Veggene er malt i Grava av Comex, og døren er parota-tre.

Som ekstra som huset er, gjør Reo sin quirky sensibilitet filtrere gjennom. Hennes fryktløse øye vises umiddelbart i hallen, hvor et furu gjennomsyrer taket og gulvet. Hun hang et moderne maleri av den kubanske født kunstneren Leslie Sardinias (som nylig designet settet til New York City Ballett’s American Rhapsody) over en reproduksjon Louis XV-konsoll. For gjestebadet bestilte hun et speil i venetiansk stil, og tilførte en fantasifull blomstring til et ellers moderne rom. “Jeg er ikke redd for å blande perioder, farger eller designere,” sier Redo. “Jeg liker alt eklektisk.”

Moderne hus med takterrasse 6

Et gjestebad har en vask av Alape med beslag av Dornbracht; telleren er Carrara marmor, og speilet var skreddersydd.

Familierommet er et annet tilfelle i punkt. Den er forankret av en storslått silkevegghengning som har blitt utformet av en tradisjonell mans kappe som boligeierne finner i Bhutan, men blandingen inneholder også en dristig geometrisk bomullsmatte som Redo designet og gjort i India. I samme rom, en vintage Arco gulvlampe av Achille og Pier Giacomo Castiglioni-en familie arvestykke-buer over en moderne sofa og et par Wegner cowhide Shell stoler.

Moderne hus med takterrasse 7

Familjens sofa og osmann er av Ligne Roset, Saarinens sidebord er av Knoll, og stolene er av Hans Wegner. Arco-lampen er av Flos, putene og teppet er tilpassede design, og teppet ble laget av en tradisjonell bhutansk mannskjole.

Familierommet åpner ut på begge sider, til hagen på soverommene under, samt til et dekk rettet mot kjøkkenet i dette moderne huse med takterrasse. I helgene er familien vert for grilling, med voksne som beveger seg frem og tilbake fra kjøkkenet til dekk, tequila-briller i hånden (Guadalajara-staten Jalisco er hjemsted for agave-ånden), mens barn dart over de grønne områdene og åpne rom.

interiørtips soverom 16

Sengen, kommode og sidebord i soverommet er av Roche Bobois; Eames stol og ottomanske er av Herman Miller, sengelysene er av FontanaArte, og veggen er malt i Patagonia av Comex.

interiørtips soverom >>

Soverommene, ned en tretrapp, er enkle, badet i lys og økonomisk på detaljer. Gjenta indulged i farge for barna, alle rosa til jenta og en blå og rød ordning for gutten.

Og hun foreslo en eksentrisk berøring for denne familien av jegere. Den røde bakgrunnsbilde i guttens rom er en kopi av en klassisk design-hoppende zebras forfulgt av piler – som en gang dekket veggene i Gino’s, den sente ikoniske italienske restauranten på New Yorks Upper East Side. Det er en lekfull preg som reflekterer den livlige ånden Redo brakt til dette fredelige huset. “Hvis det er en god stemning rundt det som skal bygges,” sier hun, “jeg blir begeistret som en liten jente.”

https://www.elledecor.com/design-decorate/house-interiors/a8879/modern-house-design/