Hvilken farge bør man ha på soverommet? fargen psykologi

Sist oppdatert for av boligmann

Beste farger for hovedsoverom

Hvilken farge bør man ha på soverommet?

Å velge de beste farger for soverommet ditt kan være morsomt, hvis du kjenner reglene. Det er den mest personlige plass i hjemmet ditt, så la fargene du elsker være din guide. Det er imidlertid en god idé å huske noen retningslinjer.

Cool og beroligende blues er naturlig for soverommet. I tradisjonelle soverom, dypere nyanser av blått skape en statelig bakteppe for antikviteter og klassiske møbler, samt kunstverk. Det er rikelig med dempet og bleke toner av blått som skaper et mykt utseende for de som ikke vil ha en mørk farge på veggene sine.

Dagens hovedsoverom suiter er vanligvis større enn de andre soverommene i hjemmet ditt, så du har mange alternativer, og du kan kombinere og lag farger for å skape et unikt utseende. Hvis hovedsoverommet ditt inneholder et bad og en dressing eller sittegruppe, planlegg fargene dine for alle disse romene som helhet. Det betyr ikke at malingsfargene i soverommet ditt og badet må samsvare, men de bør utfylle hverandre. Å peke opp aksentfarger i ett rom og inkorporerer disse fargene i den andre, vil skape et enhetlig utseende som gjør soverommet til det trøstende, personlige retrett du ønsker.

Fargens psykologi: Velg riktig skygge

Hvilken farge bør man ha på soverommet? Turquoise, rødt eller andre farger…

1-Turquoise: Stabilitet og fred

Turquoise vegger gir en rolig følelse til dette sittegruppen i en ungdoms soverom.

hvilken farge bør man ha på soverommet 1

2-Gul: En oppløftende fargetone

Gul er ofte forbundet med lykke og optimisme fordi det kan aktivere minne, stimulere nervesystemet og fremme kreativitet. Gå alt ut ved å implementere en solskinn gul og toning den ned med hvite aksenter, som i denne spisekroken designet av Brian Patrick Flynn.

hvilken farge bør man ha på soverommet - gul

3-Muted Gul: Luftig og avslappende

Hvis en lys gul ikke er din stil, prøv en nøytral lys skygge. Den ekstra bonusen: denne skyggen gir utseendet til et større rom. Designer Kathryn Greeley brukte en jordgul i dette hyttestilen soverommet for å skape et avslappende utseende.

hvilken farge bør man ha på soverommet Muted Gul

4-Fet rødt: dramatisk og energiserende

Rød fremkaller umiddelbart en lidenskapelig, romantisk følelse i ethvert rom. Det kan legge til drama når det brukes sjenerøst, eller bare en enkel berøring kan varme opp et mellomrom. De mange forskjellige nyanser skaper forskjellige stemninger, fra en romantisk merlot til en retro kirsebærskygge. Denne fløyelsrøde veggen gjør spiseplassen mer intim, samtidig som det fanger litt farge på det ellers nøytrale rommet. Design av Candice Olson

Hvilken farge bør man ha på soverommet 2

Vennligst sjekk vår farge inspirasjon side for mer farger effekt

  1. Tenk på hva stemningen du vil sette i soverommet ditt. De fleste huseiere ønsker at dette rommet skal være et fredelig tilfluktssted, med beroligende farger. Men det betyr ikke at lyse eller mørke farger ikke har plass. Du kan bruke en palett med nøytrale nyanser for å skape et blikk som gir plass til farger i sengetøy, puter, lamper og annet tilbehør. En nøytral palett fungerer også bra fordi du kan bytte ut tilbehør som passer til humøret eller å dekorere for sesongen er bra for hvilken farge bør man ha på soverommet.
  2. Hvis du vil ha mer farge på soveromsmuren, la dine lidenskaper være din guide. Kjærlighet grønn? Grønn er en av de beste farger for soverom, fordi den har elementer av både varm og kul, og det er et bredt spekter av tints å velge mellom. Med grønn kan du innredere rommet ditt i en moderne, tradisjonell eller eklektisk stil. Det ser bra ut med popper av komplementære farger og møbler som enten er malt eller blått tre.
  3. Hvis rød er din favorittfarge, kan du bruke den i soverommet, men vær forsiktig. Rød stimulerer, og for mye av det kan være overveldende. Velg en dempet nyanse, eller prøv å bruke rødt på bare én vegg, enten bak hodet ditt eller på en vegg som har store vinduer, for å bryte opp den intense fargen. Vær forsiktig med å bruke blanke tremøbler i et rom med rene røde vegger, som de to kan kollidere. Bedre å gå med malte stykker.
  4. Tips for rødt også sant for gult. Softer nyanser vil være mer avslappende, og du vil ikke gå med for lys en nyanse i soverommet.
  5. Selv svart er bra for soverommet ditt, men sørg for å balansere det med hvite møbler, og legg til farge med lyse detaljer som gul eller turkis er best svar for hvilken farge bør man ha på soverommet.

https://www.hgtv.com/remodel/interior-remodel/best-colors-for-master-bedrooms