Grå kjøkkeninnredning, noen eksempler

Sist oppdatert for av boligmann

Hvis du er ute etter en grå kjøkkeninnredning ideer, vennligst fortsett å sjekke bilder og artikkel.

grå kjøkkeninnredning enheter kan forvandle et kjøkken design, legge karakter, individualitet og en tidløs eleganse. Tidligere kan det ha vært mer en all-eller-ingenting tilnærming til farge i kjøkkenet – husk lime grønn og oransje på 1970-tallet? Dagens palett er mer begrenset, med grå kjøkken som viser en stor hit. Tone er viktig også, selv i den grå familien gir varmere griser en annen følelse fra blå-baserte nyanser av skifer, for eksempel.

Når du velger en aksentfarge eller en blandet palett for det grå kjøkkeninnredning, er det lurt å følge trend og klarert fargeteori. “Velg enten komplementære farger, som er ved siden av hverandre på et fargeskjul eller kontrasterende nyanser fra motsatte sider av hjulet, sier David Mottershead, MD hos Little Greene.

‘Kontrastfarger er energibesparende, mens komplementære farger er beroligende.’ Mjuke, blekgrå har en tendens til å fungere godt i mindre kjøkken, men større områder kan trenge noen deler av sterkere farge for å unngå at ordningen ser blid og wishy-washy ut. Vi liker å blande blekgrå med dyp marine, eller til og med et skudd av fuchsia rosa.

For subtil kontrast har to forskjellige nyanser av samme rolige farge en tendens til å fungere bedre på kabinett enn tre eller fire, noe som kan se ut som en feil. En øy som er malt i en dypere eller kontrasterende farge enn den på veggskapene, vil gjøre det til et fokuspunkt i ditt gråke kjøkken. Bunnskap i mørkere nyanser enn veggskap bidrar til utformingen og forhindrer at den ser tung ut. For sterkere kontrast, tenk lys og mørk, eller to dristige grays av samme vekt og balanse. For mye tung farge kan gjøre et rom føles mindre, så du vil kanskje balansere ting med et nøytralt gulv og vegger.

Elementer av naturlig tømmer vil legge til varme til kjøligere grå kjøkkeninnredning, og også et gråhvitt naturstein gulv kan kjøle ned en brennende palett. Som i naturen blander jordens brune, grå og sandfarger seg harmonisk. Cool grays ser bra ut med rustfritt stål, og fargerike accenter, som små apparater, splashbacks og barstools, vil bidra til å løfte stemningen.

1. Ta med varme med tregulv og arbeidsflater

Grå kjøkkeninnredning 1

Grå har et rykte for å være en kul og klinisk farge – men ved å blande i noe tre kan du skape et positivt varmt og koselig utseende. Trikset er å finne riktig nyanse, og bland i riktig tømmerton. Her har nesten lilla grå-enheter blitt lagd med en tett bleg eikebordplate og knyttede gulvbrett til harmonisk effekt. Hvis du ville ha noe som fungerte med en mørkere, kullgrå, kunne du prøve en dypere valnøtt.

2. Bruk lag med grå kjøkkeninnredning

Grå kjøkkeninnredning 2

Å bruke ulike lag med grå nyanser for å plukke ut individuelle elementer i rommet skaper en sammenhengende følelse i dette kjøkkenet. Veggene og øya er malt i en mørk, skifergrå, kabinettet er en mykere nyanse, og mørkere flekker i marmor i arbeidsflaten og sprutbacken gir en enkel overgang mellom lys og mørke. Ved å holde resten av ordningen lyset, vil rommet føles luftig til tross for overflod av mørkegrå.

3. Smar opp et lite kjøkken

Grå kjøkkeninnredning 3

I en mindre plass, kan noen bekymre deg for at grått vil være et undertrykkende valg, spesielt mørkere nyanser, men dette velordnede kjøkkenet viser at det ikke må være tilfelle. Ved å bruke den samme mørke skyggen på kabinettet i lengderetningen er vaskeområdet, oppstanden, kickplate, avføring og belysning et sammenhengende, iøynefallende valg, og den bleke gråtonen som brukes i resten av ordningen, holder utseendet luftig.

4. Legg til hyller for et uformelt utseende

Grå kjøkkeninnredning 4

Vi elsker disse smarte gråhetene, men det har også vært et skritt for langt å bruke dem på veggene. I stedet gjør en enkel grå hylle til mer uformell – selv rustikk – lagring som ikke gjør rommet til å virke for mørkt. Marmor benkeplater, en Belfast vask og benkeflate-til-tak metro fliser i lyse hvite ytterligere lette stemningen.

5. Velg fransk grå for en rustikk ordning

Grå kjøkkeninnredning 5

En beroligende grønn grå, fransk grå tar navnet sitt fra skyggen, tydelig fremhevet i fransk design og bakgrunnsbilder fra 1800-tallet. Det er så populært nå som det var da takket være sin unike beroligende kvalitet, noe som gjør det perfekt til avslappet rustikke kjøkken-spisesteder som denne.

6. Kast i popper av lyse gule

Grå kjøkkeninnredning 6

Hva lyser opp en overskyet dag? En liten bit av solskinn, selvfølgelig! Det samme kan skje i et dypt grått kjøkkeninnredning- her, dristige gule Tolix-stiler og tilbehør spiser energi og moro. Legg også merke til hvordan interiørdøren har blitt malt i et veldig mørkt grått for å passe til vindusrammene, for et mer sammenhengende utseende.

7. Gå hvit på veggene

Grå kjøkkeninnredning 7

Dypgrå basenheter gjør dette kjøkkenet veldig voksen. Men for å holde ordningen lyse og luftige, har hvite enheter blitt brukt ovenfor, og veggene malt i samme nyanse slik at de blander seg. Vi sa tidligere at et mørkere valnøtttømmer fungerer bra med kullgrå, og her er beviset.

8. Tiny kjøkken? Velg blek og legg til reflekterende overflater

Grå kjøkkeninnredning 8

Mørkegrå enheter kan ha vært for mye i denne diddy tekjøkkenet, men et mykt grått fungerer godt. Skapet kompletteres med tilbehør i rustfritt stål, inkludert en vask, hvitevarer og kickboards, som også bidrar til å reflektere lyset rundt det lille rommet. Det går for å vise at grått ikke må bety dystert.

9. Legg til kobber

Grå kjøkkeninnredning 9

Kobber er veldig på trend akkurat nå, og det gjør den perfekte folien til en blek grå plass, og bringer ut de rosa tintene og feminiserer det som kan være et veldig stramt rom. Bruk den til belysning, panner, og – hvis budsjettet ditt kan strekke seg til en – en bronse- eller kobberkoker som denne fra Mercury.

10. Ha det gøy med overdådig tilbehør

Grå kjøkkeninnredning 10

Slick, elegant og elegant, grå er den perfekte sofistikerte folien til rå murvegger. Glam ting opp med elegante lysekroner og legg til en zebra bare for moro skyld.

11. Trim med tømmer

Grå kjøkkeninnredning 11

Varm allgrå enheter med treverk for å gi en ren, varm kant. Ta det et skritt videre ved å innføre matchende treveggskap.

12. Gå mørkt og dramatisk

Grå kjøkkeninnredning 12

For ekte drama, gå for en virkelig mørk nyanse av grått. Denne kullvignetten gir den åpne planområdet en sofistikert, sexy luft, forsvinner når den ikke er ønsket, samtidig som den er funksjonell og kan brukes til hardt arbeid.

Så der har du det. Bevis på at grått er en av de mest stilige nyanser som går, og kan se bra ut i hvilken som helst kjøkkenstil. Hvilket utseende er din favoritt?